Reisverhaal «USA 10»

Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | 0 Reacties 06 December 2016 - Laatste Aanpassing 14 December 2016

USA 10

07/12 Bewolkt, 2°C later tot 10°C. Vanuit Willcox zuidwaarts naar het Chiricahua National Monument & Wilderness dat in 1924 werd opgericht. Het gebied is ongeveer 47 vierkante kilometer groot en 86% ervan is wildernis. Het ontstond 27 miljoen jaar geleden door een aantal uitbarstingen van de Turkey Creek vulkaan die 3100 vierkante kilometer bedekte met asse die tot 2000 voet dik werd. De superhete asse vormde lagen grijze rotsen, rhyoliet genoemd. In de loop van de tijd werden deze rotsen geboetseerd door regenwater -en winderosie. Het resultaat is indrukwekkend. Het land werd sinds 1400 bewoond door de Chokonen-groep, één van de vier groepen van de Apachen-stam. Zij werden de Chiricahua-Apachen genoemd en het gebied dankt zijn naam aan hen. Chief Cochise en Geronimo zijn de meest bekende leiders van de Apachen in hun strijd tegen de kolonisators die hun land inpalmden. Een groep rotsen, die de vorm heeft van een aangezicht, werd naar de vredelievende Cochise genoemd. We kunnen niet zeggen of de gelijkenis treffend is omdat er geen enkele afbeelding bestaat van de man maar je moet echt niet veel fantasie hebben om indiaanse gelaatstrekken te herkennen. We wandelden een mooi maar ruw pad tot de op 2228m hoogte gelegen brandwachterhut waar we prachtige panorama’s hadden. Het weer werkte spijtig genoeg niet mee. We vonden een plek om te overnachten op de plaatselijke Bonita Canyon campground, niet veel volk en dus gegarandeerd een stille rustige nacht. Gereden: 82km.

08/12 Zon, van 3°C om 6u45 tot 16°C. Vandaag was het met pozen echt mooi weer, uit de wind zelfs warm. We kregen dan ook de gelegenheid om het landschap op een betere manier te beleven. Tot drie maal toe zijn we tot boven gereden om de rotsen in de wissellende lichtomstandigheden van ’s morgens, ’s middags en ’s avonds te kunnen zien. Vanmiddag maakten we ook een wandeling in de Bonita vallei naar de Faraway Ranch. Die werd hier in 1888 gebouwd door een geïmmigreerd Zweeds echtpaar, Neil en Emma Erickson. Zij waren de eerste “settlers” in deze streek, kort na de overgave en deportatie van de Apaches. Hun oudste dochter en haar echtgenoot zorgden er later voor dat het gebied bekend geraakte en lobbyden voor de bescherming ervan. Na de dood van de drie Erickson kinderen werd de ranch opgenomen in het nationale park als een historische site. De ranch is volledig beschermd. In het VC staan drie prachtige maquettes die duidelijk de evolutie tonen die het gebouw onderging sinds het eerste bouwsel. Boeiend om te zien hoe mensen er in slaagden in deze ruwe omgeving te overleven, en beter nog, het gebied zo te leren waarderen en dit uit te dragen, dat ze er in geslaagd zijn het een beschermde status te bezorgen. De naam van de ranch is trouwens gegeven door de kinderen die de ranch zo ver van alles verwijderd vonden. Wilcox was/is het dichtstbijzijnde stadje op 80 km. In die tijd moet dat echt heel ver geweest zijn. Wij reden hier naartoe op een mooie asfaltweg.
De infrastructuur van het National Monument werd grotendeels aangelegd in de jaren ’30 door het “Civilian Conservation Corps”, een korps opgericht door president Franklin D. Roosevelt. Het waren in totaal 3,4 miljoen jonge mensen, zwaar getroffen door de depressie na de eerste wereldoorlog, die in dit kader werkten aan de opbouw van de Nationale Parken in de USA tot 1942. Gereden: 45km.

09/12 Zon, van 0°C tot 19°C. We reden vandaag door weidse landschappen in de Sulphur Springs Valley van Cochise county in Arizona. Waar borden langs de weg waarschuwen voor stofstormen (duststorms). Die kunnen soms zo hevig zijn dat de zichtbaarheid nul wordt en auto’s langs de weg moeten halthouden tot de storm geluwd is. Gelukkig genoeg niet vandaag. Via Sunizona en Pirtleville kwamen we in Bisbee. Deze (historische-) mijnstad bevat een aantal open kopermijnen die al lang stilliggen. De gaten in de aarde zijn er nog wel en bieden een trieste aanblik. Het stadje is echter zeer levendig en bevat mooie gebouwen. Alhoewel er van urbanisatie weinig sprake is -zoals in de rest van de VS trouwens- heeft het een bepaalde charme. We maakten gebruik van de bibliotheek om wat mail-werk te doen. Een bibliotheek die trouwens druk bezocht werd. Van daar ging het noordwaarts tot Tombstone. Een echte “Far West- town” die we morgen zullen bezoeken. We hebben een plaatsje bezet op een campground die even buiten Tombstone ligt en gratis shuttles aanbied naar het stadje.
Gereden: 207km.

10 & 11/12 De hele dag zonnig na een lichte vorst ’s nachts, tot 25°C. Gedurende twee dagen hebben we Tombstone bezocht. Lijkt veel maar we hebben ook de was gedaan en gekuist. Ook de boordcamera (dashcam) moest nagezien worden en daar kroop nogal wat tijd in omdat daarbij de radio moest uitgebouwd worden.
Tombstone was in eerste instantie een zilvermijn stadje dat in 1879 ontstaan is. Het is vooral bekend om een vuurgevecht dat zich afspeelde in oktober 1881 tussen een aantal veedieven en de plaatselijke Marshal Wyatt Earp en z’n hulpmarshals. Drie mensen verloren daarbij het leven en drie anderen raakten gewond. Deze gebeurtenis wordt gere-enact in de OK Corral, in een nagebootst Tombstone decor. Het mag niet verwonderen dat daar nogal wat geschiet bij komt kijken.Veel gebouwen in Tombstone dateren nog uit die tijd en enkele zijn nog helemaal intact. Zo is er het Tombstone Courthouse, nu ingericht als museum maar nog volledig zoals het toen was, inclusief het bureau van de rechter. Ook interessant was het gebouw waar de plaatselijke krant, “The Tombstone Epitaph” werd gedrukt en uitgegeven. De persen staan er nog, evenals een mooi overzicht van de gebeurtenissen die leidden tot de overgave van de laatste Apachen en andere gebeurtenissen rondom die tijd die de krantenkoppen haalden. We kregen er een copy van de krant die gedrukt werd de dag na de fameuze schietpartij met daarin de getuigenissen van enkele betrokkenen en omstanders. Ook vandaag zagen we re-enacting van een aantal gebeurtenissen, met nogal wat humor maar vooral veel geschiet van geweren en revolvers… de echte Far West in de straten van Tombstone. Het “Boothill Grave Yard” bezochten we ook. Daar liggen meer dan 250 authentieke graven van mensen die hier in de jaren 1880 het leven lieten. Vele “Unknown” graven, soms van mensen die in verlaten mijnen werden teruggevonden. Ook velen die neergeschoten of anders vermoord werden. Het moet er in die tijd grof aan toe zijn gegaan. Voor het minste werd er iemand neergelegd. We zagen dus ook graven waarop vermeld stond “Hanged”. Op een andere grafsteen -of moeten we zeggen- grafplank lazen we “Here lies Lester Moore, Four slugs from a .44, No les, no more”. Gereden: 14km.

12/12 Zon, van 4°C tot 24°C. Vanmorgen op de RV-camping onze gastanks nog laten vullen en richting Sierra Vista gereden. Een vrij grote stad die ook een heel lange militaire geschiedenis heeft door de aanwezigheid van Fort Huachuca. Het werd in 1877 opgericht tijdens de strijd tegen de Apaches en is nog steeds een zeer actief militair kamp met bijna 20000 mensen. We verzeilden tot bij het militaire checkpoint door de verkeerde weg te volgen maar werden heel vriendelijk ontvangen en terug op het juiste pad gezet. De eerst strenge militair kon er wel om lachen dat we daar met onze camper toekwamen.
Sierra Vista herbergt ook warenhuizen van de “Fry’s Food Stores” keten en die hebben ons vandaag erg verrast. We vonden er eindelijk nog eens goed (- beter-) brood en een resem andere verse producten die we in andere warenhuizen al geruime tijd misten. Als Europese consument ben je toch echt wel betere kwaliteit gewent dan wat je hier vind. Meestal heb je geen andere mogelijkheid dan wat Walmart te bieden heeft en geloof ons, da’s niet veel zaaks. Onze hoop is dat de Fry’s keten ons in Arizona beter kan dienen. We hebben dus heel wat gewinkeld vandaag en de ijskast zit goed vol. Om dat, vandaag toch al zeker, zo te houden zijn we een plaatselijk restaurant binnengestapt. Het Hibachi Grill Super Buffet was de tweede verrassing van de dag. We aten er heel goed en aan een heel democratische prijs - er was zelfs een “Senior-discount” van 10% ! Vandaar ging het naar het info-center van het “Kartchner Caverns State Park” waar we morgen de grotten zullen bezoeken die in 1974 ontdekt werden. Onderweg moesten we nog een “Border Controle Checkpoint” passeren. De grens met Mexico is dan ook niet veraf… Toen we de agent vroegen waarom de Amerikaanse vlag halfstok hing meldde hij ons dat John Glenn vandaag begraven werd. Wie kent de beroemde ruimte astronaut nog? We staan nu op de camping van het State Park en het is hier heerlijk rustig - satirisch genoeg rustiger dan in Tombstone… Gereden: 78km.

13/12 Mooie zonsopgang, beetje sluierwolken, van 4°C tot 16°C. Vanmorgen een wandeling naar het VC, of liever het “Discovery Center” gemaakt en met een groep van 12 andere bezoekers en onder begeleiding van twee gidsen de grotten van Kartchner Caverns bezocht. Het was in de grotten eigenlijk warmer dan buiten, de vochtigheidsgraad van 98% had daar natuurlijk de hand in. De grotten werden in 1974 ontdekt door twee plaatselijke speleologen die een smalle spleet vonden in de bodem van een zinkgat of doline. Ze voelden een warme luchtstroom en vonden uiteindelijk prachtige grottengangen en enkele grote ondergrondse kamers. Bang dat de grotten beschadigd zouden worden door vandalisme, werkten ze in het geheim aan het in kaart brengen van de grotten en brachten de eigenaars van de grond, de familie Kartchner, op de hoogte. Arizona State Parks kocht het gebied in 1988 en investeerde ruim 28 miljoen dollar aan een gesofistikeerd systeem om de vochtigheidsgraad in de grotten te behouden, bemisting van de bezoekers bij het betreden van de grot en tal van andere maatregelen om de grotten intact te kunnen houden en er toch bezoekers te kunnen toelaten. De officiële opening was uiteindelijk in 1999.
Het moet gezegd, het is indrukwekkend. Niet alleen de grotten zelf met hun stalactieten, stalagmieten, gordijnstalactieten, zuilen etc. zelfs de guano bergen van de plaatselijke vleermuizen en de vondst van het skelet van een Reuzenluiaard die hier 80000 jaar geleden verzeild geraakte. De zorg die wordt besteed aan het intact houden van de prachtige zalen, het hele grot-systeem, is ook een hele ervaring. Je mag er absoluut geen wanden aanraken, laat staan één van de druipstenen. Fototoestellen, GSM’s, pillampen of ander elektronisch spul, rugzakken, het mocht allemaal niet mee. De tweede gids was er trouwens bij om de groep “af te sluiten” en iedereen in de gaten te houden. Indrukwekkend vonden we ook de stalen deuren die toegang geven tot de grot en die als luchtsluizen dienen, de paden die in de grotten werden aangelegd met veel ontzag voor de integratie ervan. Kortom, het was een hele ervaring om de “Big Room Tour” te hebben gedaan. Spijtig genoeg hebben we geen enkele foto …😢
Later op de dag nog een wandeling gemaakt in de achterliggende heuvels en wat vogeltjes gekeken. Gereden: 0km.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Verenigde Staten

USA 31 (30)

14 Juni 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 14 Juni 2017

  • USA31-12-onweer op komst
  • USA31-22-twee vrouwelijke Bighorn's
  • USA31-07-nog steeds eroderend
  • USA31-06-'Les mauvaises terres a traverser'
  • USA31-19-een 'Western Meadowlark'

USA 30 (55)

05 Juni 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA30-05-Regenbuien op afstand
  • USA30-26-Gesticht door en voor goudzoekers
  • USA30-08-Basalt structuur van de wanden
  • USA30-30-Streets of Deadwood
  • USA30-11-De 'Red Beds' in het landschap

USA 29 (38)

29 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA29-12-Enorme vergezichten
  • USA29-22-Buste van Chief Plenty Coup
  • USA29-31-...verspreid over het slagveld, zowel Ind
  • USA29-38-Moeder en kind
  • USA29-10-... en het gaat nog hoger

USA 28 (47)

25 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • USA28-44-In Cody(WY), het Irma Hotel
  • USA28-33-Confrontatie
  • USA28-18-Wolvenspotters aan 'Slough Creek'
  • USA28-26-Het droombeeld van de dag
  • USA28-02-Bomen maken geen kans

USA 27 (64)

12 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 12 Mei 2017

  • USA27-09-Winkelen in Jackson - en Quartzsite terug
  • USA27-56-'Yellowbelly Marmot'
  • USA27-36-Bobby Socks trees
  • USA27-27-Afzettingsbebied van warmwaterbron
  • USA27-61-In het zonnetje

USA 26 (27)

06 Mei 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 06 Mei 2017

  • USA26-16-Pahoehoe-lavabed
  • USA26-06-Townsend grondeekhoorn ?
  • USA26-11-een volgende... voor wanneer
  • USA26-18-Lavaveld met tunnels
  • USA26-26-Een opkikker in een versteend landschap

USA 25 (27)

29 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 April 2017

  • USA25-10-zoekplaatje
  • USA25-27-een passerende Bever
  • USA25-02-Stal in de Cattlow Valley (OR)
  • USA25-19-Moeder wacht geduldig - zal het lukken ?
  • USA25-17-Yellow Warbler

USA 24 (24)

22 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 22 April 2017

  • USA24-02-Kostumes voor het jaarlijkse Shakespeare-
  • USA24-03-Standbeeld met humor
  • USA24-23-Maaltijd in het riet
  • USA24-19-Killdeer plevier
  • USA24-17-Rietvelden in Sheldon NWR

USA 23 (34)

16 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 April 2017

  • USA23-23-Battery Point Lighthouse
  • USA23-16-Nevel, levenssap van de Coast Redwood
  • USA23-24-Plaatselijke strandjutter
  • USA23-21-Sand Dollars zoeken tijdens de wandeling
  • USA23-30-Ochtend aan de Crescent City kust

USA 22 (41)

10 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 10 April 2017

  • USA22-35-American Bullfrog - Lithobates catesbeian
  • USA22-38-Long-tailed weasel - Mustela frenata
  • USA22-30-Een dwerg in een bos
  • USA22-15-Ferndale - Main Street
  • USA22-06-'t zal nipt worden

USA 21 (50)

01 April 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 01 April 2017

  • USA21-21-Waar het allemaal om draaide - pelsen
  • USA21-38-Drijfhout-kunstwerk
  • USA21-01-Streets of San Francisco (met Golden Gate
  • USA21-12-Bodega Head wndelpaden
  • USA21-35-Een typische houten watertoren

USA 20 (16)

21 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 Maart 2017

  • USA20-04-Kaweah River dal
  • USA20-08-Rijke bloemenpracht langs kust-wandelpad
  • USA20-06-Grote, nieuwe machines - en veel
  • USA20-10-Woningen aan kustweg - let op het bordje
  • USA20-16-Mwenzi bij eCar in Palo Alto

USA 19 (18)

21 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 Maart 2017

  • USA19-11-General Sherman op de achtergrond
  • USA19_10-Boompje langs de weg
  • USA19-05-Op uitkijk
  • USA19-14-Sequoiadendron giganteum
  • USA19-09-Wuksachi Lodge in de sneeuw

USA 18 (1)

04 Maart 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 11 Februari 2017

  • USA18-25-Terug in L.A. met zware schaduw over de r

USA 17 (31)

30 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 30 Januari 2017

  • USA17-11 Rock Squirrel
  • USA17-06 Jumbo Rock Campground
  • USA17-04 Rood kleurende zonsondergang
  • USA17-17 Creaties van de aarde
  • USA17-19 Een nieuwe -rustige- plek

USA 16 (30)

20 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 30 Januari 2017

  • 23 Mesquite Sand Dunen en Grapevine Mountains 1
  • 28 Mwenzi "under the stars"
  • 01 Zabriski Point voor zonsopkomst - 1
  • 06 Zoutkristallen in Badwater Bassin
  • 20 Regen of sneeuw op komst

USA 15 (27)

11 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 11 Januari 2017

  • 01 Hole-in-the-Wall Campground
  • 07 Erosie op Rhyoliet
  • 19 De uiterst schuwe Yuma Antelope Squirrel
  • 15 Roy's Motel - verlaten
  • 13 Roy's Motel & Café - leegstand

USA 14 (19)

04 Januari 2017 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 04 Januari 2017

  • 15=Jonge Bighorn Sheep
  • 16=Waarschijnlijk Anna's Hummingbird - mannetje
  • 08=Blue Water Casino in Parker (AZ)
  • 09=Elton John te gast
  • 19= vrouwtje Costa's Hummingbird - Calypte costae

USA 13 (24)

27 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 27 December 2016

  • Gesofistikeerde opstelling
  • Andere Malachieten schotels
  • In een volgende tent ... nog meer edelstenen.
  • Jewelry, halssnoeren etc.
  • Rotsblokken "gevuld" met Ametist

USA 12 (17)

21 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 December 2016

  • De hoogste met een mensje van 1m60
  • Lekker ontspannen
  • Cactussen zo ver het oog reikt
  • Na een dag zware regen
  • Een Loggerhead Shrike op jacht

USA 11 (24)

14 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 14 December 2016

  • Detail van een Barrel Cactus
  • De Cuve-billed Thrasher of Krombekspotlijster - mo
  • Méér dan 300 vliegtuigen
  • Teddybear Cholla cactus
  • Grondige poetsbeurt voor Mwenzi door experts

USA 10 (15)

06 December 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 06 December 2016

  • Downtown Silver City (zie USA 9 -6/12)
  • Zonsondergang in Kartchner Caverns State Park
  • Twee re-enactors op weg naar een schietpartij
  • Hieronder, onder andere onder deze Agaven, liggen
  • Chief Cochise voor eeuwig aanwezig

USA 9 (26)

29 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 November 2016

  • Opwarmstonde voor de Grote renkoekoek
  • Flinke sneeuwplekken op de terugweg uit de Gila Wi
  • De zeldzame Spotted Owl
  • Gila National Forest en Gila Wilderness
  • Blacktail Jackrabbit in ochtendlicht

USA 8 (14)

22 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 29 November 2016

  • Avondlijk invallen van Kraanvogels
  • In de bomen is de verkleuring bijna ten einde
  • Sierlijke landing na zonsondergang
  • Ganzen gaan op de wieken...
  • De Javelina met z'n mooie halstekening

USA 7 (26)

15 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 15 November 2016

  • Vòòr zonsopgang - slapende Canadese kraanvogels
  • Huifkar met keuken, voorloper van Mwenzi ? Hubbart
  • Mannetje Gambel's Quail of Helmkwartel, ook wel Ga
  • Cloudcroft(NM) in echte Western-stijl
  • Een mooie waarneming van Javelina's

USA 6 (22)

07 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 07 November 2016

  • Blacktailed Jackrabbit op Datil Well campground
  • ... en nòg eentje
  • Snow Gooze (Anser caerulescens) in rust
  • Morgen is het volle maan
  • ... en nòg eentje

USA 5 (17)

01 November 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 01 November 2016

  • Spelende Navajo kinderen
  • Op de I-4O richting Albuquerque(New Mexico)
  • Marilyn in het Route 66 Auto Museum in Santa Rosa(
  • Indian Pueblo Cultural Center Albuquerque(NM)
  • Het Big Texan Steak House

USA 4 (14)

22 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 22 Oktober 2016

  • Zonsopgang met White-tailed Deer
  • Blacktail Prairie Dog
  • Mooie plek in Doris campground
  • Op zoek naar een vrouwtje
  • Hot Springs badhuis

USA 3 (23)

13 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 13 Oktober 2016

  • Beale street, Memphis
  • Rome: Cars on Broadstreet
  • Mabry Mill uit 1910
  • Chattahoochee (GA) - op weg naar Pocket campground
  • Definitieve stalling van een camper

USA 2 (17)

01 Oktober 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 08 Oktober 2016

  • Het Lincoln Memorial in Washington DC
  • Aflossing van de wacht op Arlington
  • Een klein deel van het cyclorama
  • Een, tot nog toe, onbekende rups
  • Antietam Battlefield

USA 1 (14)

26 September 2016 | Canada & Noord Amerika | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Oktober 2016

  • Een kijkje in een atelier
  • 9 April, een datum om te herinneren ...
  • DE Halloween sfeer is volop aan de gang
  • Aan de andere kant òòk een uitsteek
  • Het interieur van de caravan

Denali NP. (48)

10 September 2002 | Alaska - Denali Nationaal Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Januari 2019

  • Denali-37-Denali NP - herfstkleuren
  • Denali-42-Denali NP - herfstkleuren vervagen
  • Denali-44-Denali NP - op stap met vrienden-fotogra
  • Denali-15-Denali NP - Moose (Eland)
  • Denali-25-Denali NP - Arctic ground squirrel (Arct

Katmai NP. (38)

19 September 2000 | Alaska - Katmai Nationaal Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 02 Januari 2019

  • Katmai-22-Katmai NP - Brooks river, berin en jonge
  • Katmai-24-Katmai NP - Naknek Lake, avond, berin en
  • Katmai-21-Katmai NP - Brooks river, Alaska bruine
  • Katmai-18-Katmai NP - Brooks Falls, Alaska bruine
  • Katmai-37-Katmai NP - avond op Naknek Lake

Yellowstone National Park (44)

25 Mei 1995 | Yellowstone National Park | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 18 December 2019

  • YEL1&2 -16 - Yellowstone - geyserland
  • YEL1&2 -04 - Jackson Hole, Teton N.P. en Yellowsto
  • YEL1&2 -37 - Yellowstone N.P. - naar Lamar Valley
  • YEL1&2 -02 - Jackson Hole, Sheriff patrouille
  • YEL1&2 -36 - Yellowstone N.P. - na de brand in 199

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking